El Manuscrito de Neopatria

El Manuscrito de Neopatria

Sin Comentarios

(Català)

“El Manuscrito de Neopatria” es la primera novel·la que vaig escriure, per aquesta raó li tinc un amor molt especial. Per a molta gent és la meva millor novel·la. Originalment va ser escrita en català (el títol original era “Novapàtria, la pirateria vista amb bons ulls) i va ser la primera en ser publicada l’any 2002 per una editorial que ja no existeix. Només van sortir uns 250 exemplars. L’edició va ser un petit desastre (a banda que hi havia un munt d’errades ortogràfiques) però no és qüestió de burxar antigues ferides. Al 2008 va ser publicada en castellà per l’editorial “el Andén” i encara s’arrossega pel mercat.

Tant de bo alguna editorial s’interessi per aquesta novel·la i sigui publicada en condicions. Descatalogada

És la història d’un escriptor alcoholitzat que viu atemorit pels espectres d’uns pirates del segle XVII que l’obliguen a llegir un manuscrit amb les seves vivències. Mentre el protagonista llegeix la història dels filibusters, els pirates es dediquen a fer la vida impossible als feixistes i simpatitzants de Franco que encara viuen tan tranquils entre nosaltres. Tot d’una, l’escriptor arribarà a conclusions extraordinàries…

(Castellano)

“El Manuscrito de Neopatria” es la primera novela que escribí, por esa razón le tengo un cariño muy especial. De hecho, para mucha gente es mi mejor novela. Originalmente fue escrita en catalán  y fue la primera en ser publicada en el año 2002, por una editorial que ya ni existe. Tan solo se publicaron unos 250 ejemplares. La edición fue un pequeño desastre (entre otras cosas estaba plagada de faltas de ortografía) pero no es cuestión ahora de abrir antiguar heridas. En el 2008 fue publicada en castellado por ediciones el Andén y todavía se arrastra por algunas librerías.

Es la historia de un escritor alcoholizado que vive atemorizado por los espectros de unos piratas del siglo XVII que le obligan a leer sus aventuras. Mientras el escritor lee la historia de los filibusteros, éstos se dedican a hacer la vida imposible a fascistas y franquistas que todavía viven entre nosotros tan tranquilos. Súbitamente, el escritor llega a conclusiones extraordinarias.

Descatalogada

www.jordicantavella.com · Sitio web Oficial · info@jordicantavella.com · RSS Comentarios Iniciar sesión
copymouse studio